BSC Unisson 3 maakt korte metten met TVV 3: 0-8

Na de krappe nederlaag van vorige week tegen avc Heracles, is het derde vandaag tot op het bot gemotiveerd voor de kraker op het Wethouder Horstmanpark, uit tegen de oude bekenden van de Turkse Voetbal Vereniging.

Daar de media door omstandigheden niet meer elke wedstrijd aanwezig kunnen zijn, zijn zij genoodzaakt de juweeltjes uit te kiezen om naartoe af te reizen. Of de entourage, een vervallen sportpark, regen die met bakken uit de hemel komt, en vergeelde doelen, nog treuriger kan daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat de dug-outs inmiddels weer voorzien zijn van een dak, wat geen overbodige luxe blijkt met het typische Hollandse herfstweer.

Maar feit is wel dat er vandaag gewonnen moet worden om het vorige week geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Over geleerden gesproken, de technische staf van het derde besluit vandaag aan te treden met de volgende basiself:

Ruben;
Jeffrey, Sjors, Tom, Robin;
Dennis, Michel, Maarten;
Niek, Daan, Nick.

Wissels: Henk, Bas, Jules en Ton.

Nadat de scheidsrechter, getooid in een groen hesje, de wedstrijd opent, ontvouwt zich een gelijkopgaand duel, zoals we vaker hebben gezien tussen deze teams. Het zijn echter de gasten die de score openen: het is Maarten Wolffer die met een mooie kopbal een scherp aangesneden corner van Nick promoveert.

Daarna hebben de blauwroden de smaak te pakken. Twee mooie aanvallen over respectievelijk de rechter- en linkerflank leiden tot evenzoveel uitgespeelde kansen, waarbij de 1e gemist wordt door Niek (hoog over) en de 2e kans naast geschoten door Jeffrey.

Dan volgt al snel de 0-2. Een vrije trap van Sjors wordt door een verdediger omhoog gekopt, valt vlak voor de lat weer omlaag en in alle hectiek verliest de keeper het overzicht en laat de bal jammerlijk door de handen glippen. 0-2, het is tevens de ruststand.

In de rust wordt gewisseld: Henk, Jules en Ton voor Tom, Jeffrey en Robin. Bas verkiest een plek op de bank vandaag boven een plek in het veld, om zijn lichaam de broodnodige rust te geven.

Natuurlijk is het bekend van wissels dat zij getergd zijn en tot op het bot gemotiveerd om het ongelijk van de trainer te bewijzen. Henk geeft hier echter een totaal nieuwe dimensie aan, door vlak na rust een scheermes van een tackle in te zetten op een van de TVV-aanvallers, waarbij de bal onberoerd blijft maar het geluid van been op been tot in een royale straal om het sportpark heen te horen is. Het geeft de leidsman geen andere keus dan onverbiddelijk naar de stip te wijzen. Een uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Keeper Ruben danst op zijn doellijn en voert de nodige mind games uit, en of het daardoor komt zullen we nooit weten maar de penaltynemer schiet de bal hard en hoog over het doel, waardoor de 0-2 op het fictieve scorebord blijft staan.

De wedstrijd wordt van de nodige spanning ontdaan door Dennis, die na een goede pass vanuit het middenveld zo vrij staat dat er in 30 meter rondom hem geen verdediger te bekennen is. Als hij zelf is bekomen van de schrik vervolgt hij zijn vrije doortocht naar het doel van de gastheren en is het verzilveren voor hem een koud kunstje: 0-3.

Even later een belangrijk moment. Coach Duivelaar wil zijn spits Daan rust geven, maar ontdekt dat er eigenlijk geen echte spits meer op de bank zit. Redder in nood blijkt Jeffrey, de beste man is normaal gesproken rechtsback maar draait zijn hand ook niet om voor een rol in de spits. Het resulteert erin dat Duivelaar Daan naar de kant kan halen en Jeffrey hem vervangt. Tot teleurstelling van de laatste man van TVV, die liever had gezien dat middenvelder Michel eraf gehaald werd, en dit in woord en gebaar duidelijk maakt aan de Boekelose bank. Naar verluidt hadden deze twee het in het veld niet altijd even gezellig samen (navraag bij Michel leert dat dit best meevalt, red.).

Bij het betreden van het veld wordt Jeffrey nog meegegeven dat ‘er een verslag geschreven wordt als hij 2x scoort’. Of het hierdoor komt, ook daar zijn de geleerden het niet over eens, maar feit is dat ‘Jef’ een bliksementree maakt. Binnen een minuut krijgt hij de eerste grote kans op een presenteerblaadje, maar hij maait over de bal heen. Het blijkt stilte voor de storm, want in rap tempo laat hij maar liefst 3x het net bollen, en gunt een mogelijke vierde aan Niek door van de bal af te blijven terwijl deze tergend langzaam in het net rolt. Binnen no time is het dus echt afgelopen. Het is Nick die nog de 0-8 laat aantekenen, echter deze is louter voor de statistieken.

Even later wordt Michel alsnog gewisseld, tot tevredenheid van de tegenstander van vandaag

Het verschil met vorige week is immens, en als coach Duivelaar wordt gevraagd naar zijn succesformule, kan hij slechts geheimzinnig lachen en toont hij een glimp van de winnende tactiek in zijn map.

Een tevreden coach Duivelaar staat de toegestroomde pers te woord

We lezen nog net de tekst: ‘Dekker, positie elders’, maar als we Duivelaar hier eenmaal naar vragen loopt hij minzaam lachend weg. Of het de nasleep is van een incident van vorige week, waarbij de coach en vlagger Dekker het met elkaar aan de (vlaggen)stok hadden, daar kunnen we alleen maar naar gissen. De ranglijst laat echter zien dat BSC Unisson 3 na vandaag gewoon weer bovenin meedraait. Of dit een vervolg krijgt zien we op 17 oktober om 10.00u in Glanerbrug als er wordt aangetreden tegen GVV Eilermark 4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *