BSC Unisson 3 laat geen spaan heel van Tubanters-3: 0-10

Na een noodgedwongen en veel te lange zomerstop, mag er dan vandaag eindelijk weer aangetreden worden. Het decor voor dit nieuwe begin wordt gevormd door sportpark Diekman-Oost, alwaar De Tubanters 1897 is gehuisvest.

Spionagetrip

Dat niet iedereen kon wachten tot deze dag bewees spits Toine Kohn eerder deze week. Hij verscheen, volledig gecamoufleerd in een Tubanters-outfit op het terrein vanwege een spionagetrip.

Toine Kohn kon niet wachten tot zondag en ondernam donderdag een spionagetrip

Selectie

De selectie herbergt grotendeels bekende namen. Sjoerd van der Peet stopte, zijn afwezigheid werd adequaat opgevangen met de komst van Alwies Spaaij en Ton Telgenkamp. Daarbij komt dat Maarten Wolffer vandaag na een jaar blessureleed zijn rentree weer maakt. Daardoor kan trainer/coach Edwin Duivelaar vandaag de volgende namen op papier zetten:

Ruben;
Jeffrey, Ton, Tom, Johan;
Michel, Maarten, Leshley, Nick;
Niek en Toine.

Wissels: Henk Nijhuis, Arjan Meijeringh, Alwies Spaaij.

Ton Telgenkamp kent een ijzersterk debuut

Eén doel

Vanaf minuut één is duidelijk dat BSC Unisson vandaag met maar een doel voor ogen is afgereisd naar Enschede: drie punten. Daarbij valt vooral de manier van spelen op. Aan niks is te zien dat er een maandenlange afwezigheid aan deze wedstrijd vooraf is gegaan, het team speelt tiqui-taca alsof het in een lange flow zit.

Fitboys

Wat in het bijzonder opvalt is de fitheid van Leshley Kuypers. Een kilo of 14 lichter dartelt hij rond als een jonge hinde in de wei, en zijn eerste doelpunt laat dan ook niet lang op zich wachten. Aan de kant claimt Edwin Duivelaar dit succes; het komt door het eetschema dat hij zijn pupillen heeft meegegeven deze zomer, en wat hem zelf ook geen windeieren heeft gelegd. Duivelaar doet zelf namelijk ook een duit in het zakje door 15 kilo achter te laten in de zomerstop.

De fitte Leshley Kuypers: man van de wedstrijd

Hoe dan ook, het fitboy-gezelschap vindt 0-1 niet voldoende en de duimschroeven worden verder aangedraaid. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de media de exacte doelpuntenvolgorde is ontgaan, maar als de stofwolken, of eigenlijk rubberwolken gezien de belabberde staat van het kunstgras, bij rust optrekken staat er een eclatante 0-6 op het scorebord.

Debuut

In de rust wordt er gewisseld: Johan, Maarten en Niek verlaten het veld en in hun plaats maken Henk, Arjan en Alwies hun entree, waarbij dit in geval van laatstgenoemde een heus debuut betekent.

Regelgeving

Dat er in de tweede helft wederom volop voor gegaan wordt, valt te prijzen in een veredeld oefenduel dat bij rust al gespeeld is. Maar een aantal prachtige aanvallen later wordt de 10 gehaald.

Toine Kohn op weg naar weer een doelpunt

Tussentijds is er nog lichte ophef als de scheidsrechter het, uiteraard volledig goedbedoelde, commentaar van Toine zat is en hij even 10 minuten mag gaan zitten op de bank. Daar heeft Niek Dekker speciale interesse in hoe dat nou precies zit met gele kaarten, want als je er na de uitgezeten 10-minutenstraf weer in mag, kun je dan weer geel krijgen? Duivelaar maakt aan alle illusies een einde door dit met ‘nee’ te beantwoorden.

Kung-Fu

Opvallend moment in de tweede helft is nog de kung-fu trap van de ingevallen Arjan ‘Badr Arie’ Meijeringh, wat op zich niet bijzonder is ware het dat hij tijdens deze trap en dus zwevend in de lucht, de bal dood op zijn schoen legt. Dit huzarenstukje maakt het feest compleet vandaag, en met een goed gevoel kunnen de Blauwroden onder de (kokend hete) douche en met de punten in de tas richting huis. Doelpuntenmakers: Leshley (4x), Toine (3x), Michel, Nick en Maarten.

Nick Telman is het middelpunt van de feestvreugd; Tubanters-3 druipt af

Volgende week: Reutum

Een goed begin, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het team vaker zo aan een voorbereiding begonnen is en de competitie dan toch matig begon. Weet men deze lijn vast te houden? We zien het volgende week als het ervaren team van Reutum 35+ op de kalender staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *