BSC Unisson 3 houdt punten in eigen huis tegen directe concurrent Bon Boys 5 (2-0)

Na de spectaculaire en zwaarbevochte zege van vorige week op Rood-Zwart 5, werd er vandaag met extra belangstelling uitgekeken naar een zespuntenduel op Sportpark De Zweede. BSC Unisson mocht aantreden tegen directe concurrent Bon Boys 5 uit Haaksbergen, en zou bij winst de 7e positie op de ranglijst kunnen overnemen van de Haaksbergenaren.

Sfeerbeeld BSC Unisson 3 – Bon Boys 5

Scheidsrechters

In aanloop naar het duel waren er wat organisatorische problemen. Beoogd scheidsrechter Reinier Haak moest fluiten bij het 2e, omdat de scheidsrechter van dienst verhinderd was. Gelukkig werd Eddy Lefers bereid gevonden om deze ochtend te fluiten bij het 3e.

Ontbijt

Verder kwam Dennis Homeijer er vrijdagavond achter dat hij eerst nog even moest werken, gelukkig redde hij het op tijd. De equipe van Van Raalte kon niet beschikken over Niek Dekker (schorsing), Sjoerd van der Peet (rug), Mark ter Mors, Ferens Scholten, Patrick Barels (allen knie), Nieck Exterkate (ergens tussen Nieuw-Zeeland en De Zweede), Edwin Duivelaar (scouten in Duitsland) en Bas Hassink (diverse spierblessures). Bas was wel bereid om te vlaggen en Patrick Barels en zn. meldden zich voor morele support. Keeper Homeijer zag dat Barels jr. ditmaal het complete ontbijt in zijn rugzak had en was zo enthousiast over deze ontdekking dat hij het tijdens de wedstrijd deelde met zijn teamgenoten.

Opstelling

Deze wedstrijd moest het gebeuren met de volgende namen:

Dennis Homeijer;
Arjan Meijeringh, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Edwin Stokkers;
Tom de Haas, Ronald van Raalte;
Arjan Stokkers, Maarten Wolffer, Ron Schukkert;
Robbert Hoogeveen.

Wissels: Thijs ter Mors en Gertjan Stokkers.

Uit in Haaksbergen was eerder dit seizoen met 1-0 verloren. Maar de laatste 2 wedstrijden is goed gespeeld en zelfs 10 keer gescoord, de hoop was natuurlijk dat dit vandaag werd voortgezet.

Warming up

Als de warming up meetelde in de score dan stond BSC Unisson bij de aftrap al met 0-3 achter. Waar het duidelijk was dat de Bon Boys er vandaag zin in hadden, straalde dat er bij de Boekeloers nog niet direct vanaf. Maar gelukkig bestaat die regel niet en kon er gewoon met een 0-0 stand afgetrapt worden, in fantastische omstandigheden op een heerlijk grasveld.

Sterke opening

Dat een warming up inderdaad niks zegt over hoe een wedstrijd aangevangen wordt, bleek vanaf de eerste minuut. BSC Unisson kwam sterk uit de startblokken. In een klassieke opbouw met een breed veld en middenvelders die de bal om en om komen halen. Vervolgens het diep zoeken van spits Hoogeveen die kaatst, op de vleugels Schukkert of Stokkers lanceert, of zelf de actie zoekt.

Het overwicht leidt tot een corner na ongeveer een kwartier spelen. De corner wordt genomen door Ron, hij vindt Tom de Haas die geheel vrijstaand van dichtbij zijn vijfde van het seizoen kan binnenschieten: 1-0.

Meters van Ter Mors

Ondanks de sportieve wedstrijd zijn er toch een aantal blessuregevallen, zo komt Robbert Hoogeveen ongelukkig in botsing met zijn directe tegenstander en mag Maarten Wolffer een elleboogje incasseren op het middenveld. Daardoor is het interim-verzorger Thijs ter Mors die de meeste meters maakt in de eerste helft.

Puzzel

Dan is het tijd voor de mooiste aanval van de ochtend. Enoch Visser onderschept de bal met zijn zelfbenoemde ‘signature move’ (doordekken – onderscheppen – bal inleveren – doelpunt) en speelt Arjan Stokkers in. Vanaf rechts op het middenveld speelt Arjan Stokkers de bal naar Tom, die speelt de diep staande Maarten Wolffer in. Maarten zoekt de een-twee met Robbert, komt hierdoor één op één te staan met de doelman en rondt het prachtig af door de bal iets over duikende keeper te liften. Voor Maarten geldt nu ook, net als eerder voor Tom, dat hij begint te scoren sinds hij uit de spits is. Valt met killerspits en tevens aangever Hoogeveen in de punt de puzzel nu op de plaats?

Voorsprong vastgehouden

In de resterende minuten van de eerste helft hetzelfde spelbeeld: een dominant BSC Unisson, met een sporadisch ongevaarlijk counterend Bon Boys. Eventueel gevaar wordt onschadelijk gemaakt door Dennis Homeijer. Verder staat het achterin al een paar weken goed met het sterk coachende blok Johan Nijhuis – Enoch Visser, die vandaag fysiek zijn gelijke vindt in het neefje van Dwayne ‘The Rock’ Johnson, rechtsback Arjan ‘Badr’ Meijeringh en vandaag Edwin Stokkers op linksback.

De strijdbare Enoch Visser neemt de bokshouding aan

Kantelend spelbeeld

In de rust één wissel: Gertjan Stokkers komt voor Arjan Stokkers. Ron Schukkert waarschuwt nog even voor ‘de duivelse 5 minuten na rust’.

Na rust blijkt het spelbeeld compleet gekanteld. Bon Boys heeft gewisseld en lijkt nieuwe energie te hebben opgedaan. Ze schuiven een man door van achteruit, domineren het spel en de Boekeloers komen er niet meer aan te pas. Het team moet zich beperken tot tegenhouden en gokken op de counter via met name Ron. Het goede spel van de Haaksbergenaren leidt tot kansen maar of men is slordig in de afronding, of keeper Homeijer zit er goed tussen.

Toch kansen

Halverwege de tweede helft gaat Robbert Hoogeveen eruit voor Thijs ter Mors.

Ondanks de druk komt BSC Unisson er nog een paar keer gevaarlijk uit, wat resulteert in mogelijkheden dan wel kansen voor Ron, Maarten en Gertjan Stokkers, die de bal op 5 meter voor het inkoppen heeft maar zich naar eigen zeggen geen raad wist met de kans omdat hij ‘nog nooit zo dicht bij het vijandelijke doel is geweest’.

Wederom een zege

De 2-0 stand blijft op het bord en de uitstekende fluitende Eddy Lefers fluit voor het einde. Wederom een zege voor BSCU en mooi meegenomen is dat de 7e plek op de ranglijst direct kan worden overgenomen van Bon Boys.

Transfercarroussel op volle toeren

Nu het einde van het seizoen nadert, draait de transfercarroussel op volle toeren. De geruchten rond Timon Ferree houden aan, maar daar komt nu nog een gerucht bij. Want na de wedstrijd zat er ineens een nieuw gezicht aan tafel, geanimeerd in gesprek met Ronald van Raalte. Een nieuwe aanwinst voor volgende seizoen?

Van Raalte in gesprek met een nieuwe aanwinst? Hassink denkt er het zijne van.

Volgende week heeft het derde geen wedstrijd, de week erop wordt op donderdagavond 20 april de inhaalwedstrijd tegen PH gespeeld om 19.00. Gaan dan een aantal spelers van het 3e hun donderdagavonddebuut maken op De Zweede? En wordt er dan voor de derde keer op rij gewonnen? Houd het in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *