BSC Unisson 3 herstelt zich van slechte reeks met overwinning op ATC’65

Dat BSC UNISSON 3 niet de beste reeks van het seizoen doormaakt, mag een understatement genoemd worden. Achtereenvolgens GFC, Barbaros, Bentelo en Bon Boys bleken te sterk voor de equipe van Weterholt en Van Raalte. Daarnaast was er ook nog het nieuws dat vaste en zeer gewaardeerde grensrechter Michel er na dit seizoen mee stopt.

Vandaag tegen ATC moest er dus wat gebeuren om de stemming weer naar het positieve om te buigen. Dat het besef er bij de selectie was, bleek uit het feit dat er geen afzeggingen waren. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er om 8.45u een voltallige selectie in de kantine aanwezig is. Naast de gebruikelijke deadlinewerkers, gaf Raymon er de voorkeur aan om helemaal niet in de kantine op te komen dagen. Het eerste teken van leven werd genoteerd om 9.57 in de groepsapp. Waarom het vervolgens meer dan een halfuur duurde voordat Raymond op De Zweede arriveerde, is vooralsnog een raadsel. Op dit moment breekt een team van Opsporing Verzocht, onder leiding van Patrick Barels, zich daar het hoofd over.

Voor het technisch hart een lastige keuze minder, en na een kort overleg toverden zij de volgende opstelling uit de hoge hoed:

Opstelling (4­-4-­2)
Dennis Homeijer;
Frank Hegeman, Jochem Heeks, Mike Weterholt en Johan Nijhuis;
Sjoerd van der Peet, Ronald van Raalte, Arjan Meijeringh en Ron Schukkert;
Maarten Wolffer op Veldmeijer en Tom de Haas

Wissels: Bas Hassink, Niek Dekker, Raymon Leusink, Patrick Barels.

Om stipt 9.30 werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Reinier Haak. BSC UNISSON 3 was erop gebrand om vandaag de punten op De Zweede te houden. Enerzijds vanwege de slechte reeks maar anderzijds ook zeker vanwege het onterechte verlies eerder dit seizoen in Hengelo. Toen werd het in de laatste minuut 3-2 voor de thuisploeg, terwijl Patrick Barels even daarvoor de verlossende 2-3 op de schoen had bij een 2-2 stand.

In de eerste minuten had ATC het betere van het spel. Er werd vroeg druk gezet en dat resulteerde in een veldoverwicht, maar niet in kansen. BSC UNISSON kwam er daarentegen gevaarlijk uit. Na een kwartier werd de bal veroverd op het middenveld door Tom, die rechtshalf Sjoerd inspeelde. Sjoerd gaf een geweldige voorzet op Maarten die de bal ook goed inkopte, maar helaas stond de lat zijn 15e treffer van het seizoen in de weg. Even later was het wel raak. Wederom werd de bal op het middenveld veroverd en was het Tom die Ron met een splijtende steekpass voor de keeper zette. Zoals Ron al vaker heeft laten zien dit seizoen is het dan voor hem een koud kunstje: 1-0. In het vervolg van de eerste helft werden er nog een aantal kansen gecreëerd door Maarten en Tom, maar het leidde niet meer tot doelpunten.

Noemenswaardig is nog om te vermelden dat Sjoerd een sliding maakte. Een aanval van ATC over de linkerkant leek gevaarlijk te worden. Iedereen rekende er al op dat de linkshalf de achterlijn zou gaan halen, totdat Sjoerd anders besloot. Volgens Herman Vossebeld was dit sinds Sjoerds periode in de F-jes (1983) niet meer voorgekomen.

Achterin werden de pot dichtgehouden. Frank had naast zijn aanvallende impulsen, ook verdedigend de controle aan de rechterkant en aan de andere kant was het Johan die zijn directe tegenstander geen meter ruimte gaf. In de opbouw was Johan een keer minder gelukkig toen er net een mol uit de grond kwam op het moment dat hij een lange bal wilde geven. Centraal stonden Jochem en Mike ook goed en de enkele keer dat er een aanvaller doorkwam was Jochem er als de kippen bij om deze te achterhalen. Keeper Dennis had niet veel te doen in de eerste helft, maar stond er die ene keer dat een inzet gepareerd moest worden.

Met een aangename 1-0 voorsprong gingen de teams aan de thee. Na rust bleek dat er bij ATC ingegrepen was, op het middenveld waren 2 wissels toegepast. Het leidde niet tot een ander spelbeeld. Sterker nog, de Boekeloers lieten de 2-0 aantekenen. Maarten verlengde een voorzet van rechts, waarna Tom er op tijd bij was om bij de tweede paal zijn 15e treffer van het seizoen binnen te glijden. De vreugde was niet van lange duur. Na de 0-9 overwinning bij Bon Boys, op 30 november 2014, heeft de defensie van BSC UNISSON 3 de ‘nul’ niet meer gehouden en ook vandaag zou dit niet lukken. Het fenomeen ‘gokken op een steekbal’ is iets wat bij middenvelders of verdedigers weleens optreedt, bij keepers echter niet zo vaak. Dennis gokte echter ook op een steekbal en gokte mis, waardoor de bal simpel voorlangs gegeven kon worden en de spits van ATC kon intikken: 1-2.

De ruggen werden gerecht en het duurde dan ook niet lang voordat de Blauwroden weer konden juichen. Aan de rechterkant van ‘de zestien’ gaf Tom de verdediger het nakijken en gaf de bal voor op Frank, die bij de eerste paal kon inkoppen: 3-1. Even later was er nog een goede mogelijkheid. Een vrije trap voor BSC UNISSON op een meter of 20 van het doel werd genomen door Ronald van Raalte. Tom adviseerde om dit ‘met een stuiter’ te doen, zodat het hobbelige veld het de doelman lastig zou maken. Maar aan de vrije trap te zien had Ronald begrepen dat de eerste stuiter op het terras bij de kantine moest plaatsvinden.

Inmiddels waren er de nodige wissels toegepast. Niek Dekker voor Sjoerd van der Peet, Bas Hassink voor Mike Weterholt en Raymon voor Jochem. Bas nam de plek als ‘kapitein’ centraal achterin moeiteloos over van Mike en Raymon speelde sober waardoor de degelijkheid achterin stand hield. Sjoerd kon niet lang genieten van zijn rust, want de toch al kwakkelende Ron gaf aan rijp te zijn voor een wissel.

Met name de invalbeurt van de getergde Niek Dekker viel op. Er ging niet alleen dreiging uit van Niek maar ook van zijn spel. Het leidde tot het mooiste doelpunt van de middag. Een prima voorzet van Ronald van Raalte werd door Niek binnen de zestienmeter aangenomen, gecontroleerd en hard binnengeschoten. Het betekende de 4-1. Kort daarna blies de uitstekend fluitende leidsman Reinier Haak dat het mooi geweest was. De 3 punten konden in de tas van Patrick Barels, de tas die hij had meegenomen voor noodgevallen.

Of het de op opmaat was naar een mooie afsluiting van het seizoen, of slechts de laatste stuiptrekking van dit team, weten we over twee weken als er aangetreden mag worden tegen Achilles uit Hengelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *