BSC Unisson 3 heeft wind in de zeilen en wint in laatste minuut van Lochuizen 2 (3-2)

Na nederlagen tegen beide koplopers (Hector 2-3 en SC Neede 0-6), die er dit seizoen ook met kop en schouders bovenuit steken, staat vandaag de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Lochuizen 2  op het programma. Eerder dit seizoen was er met hangen en wurgen een krappe 1-2 overwinning meegenomen uit Lochuizen, de vraag was of het vandaag ook weer zo moeizaam zou gaan.

Barre omstandigheden

In barre omstandigheden, veroorzaakt door storm Dennis, treden beide ploegen vandaag aan op het kunstgras in Boekelo. De gastheren doen dat in de volgende opstelling:

Ruben;
Arjan, Tom W., Jochem, Jeffrey;
Sjoerd, Michel, Alwies, Nick;
Toine en Tom d.H.

Wissels: Leshley en Khaled.
De scheidsrechter van dienst is vandaag Edwin Duivelaar.

Lochuizen opent score

Hoewel de thuisploeg tegen de wind in begint, is de eerste aanval voor BSC Unisson. Het is Michel die Toine ‘wegsteekt’, maar laatstgenoemde trekt in de één tegen één met de doelman helaas aan het kortste eind.

Dan een aanval van de gasten. In eerste instantie wordt de aanval gestopt door doelman Ruben, die daarbij ook een overtreding lijkt te begaan, maar scheidsrechter Duivelaar ziet er voordeel in en inderdaad is het een andere speler van Lochuizen die de bal kan intikken voor de 0-1.

Gezien het spelbeeld niet helemaal terecht, omdat de blauwroden tot dan toe mooi voetbal op de mat hebben gelegd.

Tiki-taka

Het goede combinatiespel betaalt zich dan in de loop van de eerste helft toch uit. In een demonstratie van ‘tiki-taka’ van Nick, Tom, Michel, Jeffrey en Toine is het laatstgenoemde die de verdiende gelijkmaker op het bord zet: 1-1.

Aan het eind van de eerste helft verliezen twee spelers van Lochuizen even het hoofd en worden er gele kaarten en dus 10-minuten tijdstraffen uitgedeeld voor respectievelijk het wegschieten van een bal en commentaar geven op de leiding. De laatste minuut voor rust en de eerste 9 minuten van de tweede helft spelen de gasten dus met 9 man.

In de rust twee wissels: Leshley voor Sjoerd en Khaled voor Michel. Tom W. schuift door naar het middenveld.

Druk in de tweede helft

De tweede helft speelt BSC Unisson 3 met de wind in de rug zodat er, tegen de 9 van Lochuizen, gelijk druk gezet kan worden. Het leidt tot kleine en grote kansen voor o.a. Michel, Nick, Toine en Tom, maar nog niet tot doelpunten.

Sterker, het zijn de gasten die scoren in de tweede helft. Een afstandsschot wordt door een van de aanvallers ingekopt en verdwijnt met het nodige fortuin tussen de benen door van doelman Ruben.

Dit ondanks een vandaag ijzersterke defensie onder leiding van Tom W. en Jochem, en later Khaled, en aan de zijkanten de backs Jeffrey en Arjan die zorgen voor defensieve zekerheid en aanvallende dreiging.

Spectaculair einde

Alle zeilen worden bijgezet maar tot doelpunten leidt het nog niet. Tot de laatste minuut van de tweede helft de bal wordt voorgezet en Michel er als de kippen bij is om de 2-2 tegen de touwen te koppen.

Na de aftrap is er nog een minuut te spelen en vrijwel direct wordt de bal veroverd. Toine sprint met bal richting het doel van de gasten en wordt op zo’n 25 meter van het doel ten val gebracht. In de vrije trap die volgt legt Alwies de bal op het hoofd van Tom die de bal richting doel kopt. De bal wordt onderweg nog iets aangeraakt en verdwijnt dan in de verre hoek: 3-2.

Het is het laatste wapenfeit van deze ochtend, want na de aftrap fluit scheidsrechter Duivelaar voor het laatst. Een zeer moeizame overwinning, waarin het dubbeltje eindelijk eens de goede kant op valt voor BSC Unisson 3, nadat er in diverse wedstrijden punten zijn verspeeld in de laatste minuten.

Het lezen van de wind

Gevraagd naar de succesformule van vandaag, is Toine duidelijk in zijn commentaar. ‘Het gaat allemaal om het lezen van de wind’, legt hij uit. Door deze overwinning komt BSC Unisson 3 wat vaster op plek 6 te staan. Over 3 weken is pas weer de volgende wedstrijd. Dan kunnen er goede zaken worden gedaan om plek 5, in een directe confrontatie met Markelo 5, waar eerder met 3-3 tegen gelijk werd gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *