BSC Unisson 3 hard onderuit tegen EFC PW 1885-5 (2-5)

Anonieme toeschouwer: dit riekt sterk naar matchfixing

Mediastilte

Nadat er voor het nieuwe jaar een mediastilte was afgekondigd door trainer/coach Ronald van Raalte, naar eigen zeggen om ‘de jongens gefocust aan de tweede seizoenshelft te laten beginnen’, meldt BSCU3 Media zich vandaag weer met het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd tegen PW 5.

Geen florissante positie

De Boekeloers staan er niet florissant voor in deze competitie. Nadat ook Bon Boys zich teruggetrokken heeft, staat slechts FC Suryoye-Mediterraneo nog onder BSC Unisson 3.
Hoog tijd om vandaag weer eens punten te pakken dus. Uit bij PW werd gewonnen, dus dat biedt goede hoop voor de wedstrijd van vandaag.

Onrustige voorbereiding

Helaas voor het technisch hart was er in aanloop naar het duel allesbehalve sprake van rust. De media wisten namelijk doelman Mike Jansen de avond voor de wedstrijd vast te leggen in een horeca etablissement, samen met een van de spelers van PW.
Doelman Mike Jansen samen met een speler van PW de avond voor de belangrijke wedstrijd

Opstelling

Ondanks dat Van Raalte & co er evenals bondscoach Ronald Koeman alles aan doen om de media buiten te sluiten, wisten zij de hand te leggen op de opstelling van vandaag. De escapade van Jansen bleek geen invloed te hebben op de opstelling, hij kreeg het vertrouwen onder de lat.
De opstelling lekte uit naar de media
Op het kunstgrasveld blies scheidsrechter Maickel Ansink om 11.15 voor de aftrap. Hetzelfde veld als waar onlangs een eclatante nederlaag werd geleden tegen FC Aramea 3. Blijven de punten vandaag in eigen huis?

Assist omstreden Jansen

Het duel begint evenwichtig met kleine kansen aan beide kanten. Dan is het na een kwartier spelen de omstreden doelman Jansen die een lange bal geeft op linkshalf Ron Schukkert. De bal wordt achterin niet goed verwerkt door PW waardoor Schukkert eenvoudig de 1-0 kan laten aantekenen.

PW komt terug

Toch laten de Boekeloers PW nog voor rust terugkomen in de wedstrijd. De Enschedeers weten twee keer te profiteren van matig verdedigen waardoor beide teams met een 1-2 stand aan de thee gaan. Nog meer slecht nieuws is dat Bas Hassink uitvalt met een hamstringblessure, waardoor Ronald van Raalte zijn positie achterin inneemt en Sjoerd van der Peet erbij komt op het middenveld.
In de rust twee wissels: Raymon Leusink voor Thijs ter Mors en Gertjan Stokkers voor Edwin Stokkers.

Tweede helft

BSC Unisson 3 opent de tweede helft inmiddels klassiek door slecht te beginnen en direct op een 1-3 achterstand te komen. Het is met name PW dat de lakens uitdeelt en dat spelbeeld wijzigt niet meer, waardoor er zelfs wordt uitgelopen naar 1-5. De eretreffer wordt nog gemaakt door Maarten Wolffer, echter deze is louter voor de statistieken. Het drama wordt compleet als twintig minuten voor tijd Gertjan Stokkers een hamstringblessure oploopt, Edwin Stokkers vervangt hem voor het restant van de wedstrijd.
Deze eindigt in 2-5 en eigenlijk is scheidsrechter Ansink de enige Boekeloer die vandaag een ruime voldoende verdient. Hij levert een puik optreden af en heeft de wedstrijd van begin tot eind onder controle.

Matchfixing?

Desondanks zingt het woord ‘matchfixing’ rond op sportpark De Zweede. Een toeschouwer, die graag anoniem wil blijven, daarover: “we weten allemaal wat daar gisteravond gebeurd is in de kroeg. Jansen heeft het op een akkoordje gegooid met die jongens. Dat is voor mij overduidelijk. Dit krijgt nog een staartje.”

Van Raalte spreekt harde woorden

Wederom een slecht resultaat, en de positie van Van Raalte wordt er niet sterker op. Gevraagd naar zijn onder druk staande positie antwoordt de speler/coach monter: “Ach, onkruid vergaat niet he? Ik ben al bezig met volgend seizoen en jullie zullen zien dat ik ga doorselecteren. Zo hebben we het contract met Raymon Leusink niet verlengd en hij zal wellicht niet de enige zijn. Op een dag als vandaag zeg ik het liefst de contracten met alle spelers op. Maar daar horen jullie binnenkort wel meer over”.
Technisch directeur Patrick Barels wilde niet voor de camera verschijnen, maar de media wist hem na afloop vast te leggen en zijn pose zegt meer dan duizend woorden.
Technisch directeur Barels denkt er het zijne van.

Kans op revanche in Paasweekend

Op Tweede Paasdag 2 april krijgt het team de kans zich te revancheren, dan staat om 10.15 de lastige uitwedstrijd tegen TVV 4 op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *