BSC Unisson 3 en Bon Boys 7 houden elkaar in evenwicht (2-2)

Na de sterke overwinning tegen Buurse 4 van vorige week (4-2) is het de vraag of het derde dit vandaag een vervolg kan geven. Dat de concurrentie is toegenomen bleek afgelopen donderdag wel op de training, waar zelfs twee scheidsrechters gezien werden in de personen van Frank Hegeman en Edwin Duivelaar. Het zegt alles over het fanatisme waarmee dit seizoen gespeeld en getraind wordt, en de moordende concurrentiestrijd die gaande is op vrijwel elke positie.

Tel daarbij op dat een van de nieuwelingen, Leshley Kuypers, zich ook al roerde in de media deze week en feit is dat iedereen weer op scherp staat deze zondag.

Er is nog wat consternatie rondom de arbitrage van vandaag, maar gelukkig wordt Eddy Levers om 07.30 ’s ochtends bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten, na een erg kort nachtje voor hem, iets waar beide teams natuurlijk erg blij mee zijn.

Opstelling

De volgende elf namen hebben de eerste schiftingen overleefd en mogen vandaag aan de aftrap beginnen.

Mike Jansen;
Tom Wennink, Ronald van Raalte, Johan Nijhuis, Gertjan Stokkers;
Tom de Haas, Maarten Wolffer, Nick Telman;
Leshley Kuypers, Mark ter Mors, Ron Schukkert.

Wissels: Henk Nijhuis en Robin Tieberink.
Thijs ter Mors is aanwezig maar wenst alleen ingezet te worden in, naar eigen zeggen, “extreme noodgevallen”.

Vroege achterstand

Er wordt van beide kanten goed gevoetbald op het fantastische gras van veld 2 op De Zweede en de openingsfase is aantrekkelijk om te zien. Beide teams proberen met korte combinaties over het middenveld gaten te vinden in de defensie van de tegenstander.

Voor het eerste doelpunt is echter geen combinatie nodig, want door een ongelukkige pass in de opbouw van de dit seizoen debuterende Gertjan Stokkers krijgt Bon Boys de kans op de openingstreffer op een presenteerblaadje. Doordat het schot ook nog eens van richting wordt veranderd door het been van Ronald van Raalte, is doelman Jansen kansloos in de korte hoek en komt de 0-1 op het scorebord.

Grote kansen

BSC Unisson 3 recht de rug en creëert een aantal grote kansen, en met name de rappe Ron Schukkert wordt een paar keer fraai vrijgespeeld maar is ongelukkig in de afronding. Spits Mark ter Mors frommelt zich ook een aantal keren op geheel eigen wijze door de defensie, maar weet het net ook niet te vinden. De Boekeloers hebben in het vervolg van de eerste helft een veldoverwicht, maar weten dit niet te verzilveren in de vorm van doelpunten.

Wel wordt er nog een harde tackle genoteerd van Johan Nijhuis, en omdat deze van achter is wordt Nijhuis 10 minuten uit het veld gestuurd door de onberispelijk handelende scheidsrechter Levers.

Beide teams gaan met de 0-1 stand aan de thee.

Wissels in de rust

In de rust worden twee wissels toegepast: Henk Nijhuis voor Gertjan Stokkers en Robin Tieberink voor Leshley Kuypers. Beide Toms schuiven een linie door: Tom Wennink naar het middenveld en Tom de Haas naar de spitspositie.

Gelijkmaker

De tactische omzetting sorteert effect. Al vroeg in de tweede helft is het de ingevallen linksback Henk Nijhuis die de bal strak inspeelt op Tom de Haas, die draait weg van zijn bewaker en schiet de bal in de verre hoek, 1-1.

Dan breekt er een fase aan waarin beide teams wat slordiger worden. Er wordt meer balverlies geleden en de duels worden wat harder, maar scheidsrechter Levers houdt het onder controle.

Tweede goal Bon Boys

Dan zijn het toch weer de gasten die van zich doen spreken. Een lange bal lijkt in eerste instantie gevangen te worden door de goed keepende doelman Jansen, maar hij laat de bal toch even los en een aanvaller van de roodgroenen is alert en tikt de 1-2 binnen. Het betekent dat BSC Unisson 3 weer opnieuw kan beginnen.

Weer gelijk

Maar op mentaliteit knokken de roodblauwen zich weer terug in de wedstrijd. De goed spelende Tom Wennink is helaas uitgevallen in de tweede helft en vervangen door Leshley Kuypers. Een paar minuten na zijn invalbeurt is het laatstgenoemde die een splijtende pass geeft op Tom de Haas, die de bal aanneemt tussen twee verdedigers en een-op-een met de doelman koel afrondt voor de 2-2.

Consternatie

De verder sportieve wedstrijd eindigt turbulent, als in de slotfase Bon Boys de 2-3 lijkt te maken, maar op advies van grensrechter Hassink fluit scheidsrechter Levers het doelpunt af wegens buitenspel. In de consternatie die volgt besluit de scheidsrechter dat het mooi is geweest voor vandaag, en hij fluit af. Al met al een terechte uitslag, er hebben vandaag twee gelijkwaardige teams gestreden en een mooie pot voetbal op de uitstekende grasmat gelegd.

Volgende week zal blijken of het team doorgaat in de beker, als het aantreedt tegen HSC ’21 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *