BSC Unisson 3 dendert door en maakt korte metten met Ruurlo 5 (6-0)

BSC Unisson 3 is in the winning mood. Nadat vorige week ook Sp. Rekken aan de kant werd gezet, verkeren de roodblauwen in de bovenste regionen van de ranglijst. De vraag van vandaag is of de grote onbekende Ruurlo 5 op deze elfde oktober, de verjaardag van zowel Maarten Wolffer als Nick Telman, roet in het eten kan gooien.

Keepersprobleem

Door de blessure van vaste doelman Ruben moet de technische staf elke wedstrijd opnieuw weer koortsachtig op zoek naar een nieuwe doelman. Voor vandaag wordt oude bekende alsmede vriend van het team Mike Jansen bereid gevonden de handschoenen aan te trekken. Gelukkig zijn er nog sokken voorhanden want de altijd zo stoïcijnse Mike heeft in zijn enthousiasme (zenuwen?) slechts één van zijn eigen sokken meegenomen.

Opstelling

De volgende elf namen verschijnen om 09.30 fris aan de start op sportpark De Zweede:

Mike;
Jeffrey, Ton, Bas, Henk;
Alwies, Michel, Johan, Leshley;
Niek, Jochem.

De bank bestaat uit Maarten Wolffer, Tom Wennink en Nick Telman – men zou kunnen denken dat vandaag de jarigen worden gestraft met een wisselbeurt.

Duivelaar ook in het geel

Opvallend is nog dat de scheidsrechter van dienst, de heer E. Duivelaar, evenals gasten Ruurlo 5 in het geel is gekleed. De vraag is wat dit betekent voor de objectiviteit van de leidsman, wel is hij bereid om een trainingsjasje in de prachtige blauwe kleur over de schouders te hijsen, waarna het duel aanvang kan vinden.

Hachelijk moment voor het doel van BSC Unisson

Doelpuntrijke start

De beginfase laat zien dat het vandaag geen walk-over wordt voor de gastheren. Ruurlo 5 komt fit en gedreven over en het lijkt een geroutineerd team. Toch wordt de ban snel gebroken. Een goede actie van gelegenheidsspits Jochem resulteert in een bal tegen de hand (of is het een hand naar de bal?) in de zestienmeter en daar staat maar één sanctie op: penalty. Het buitenkansje wordt verzilverd door middenvelder Michel Kerver en de 1-0 is een feit.

Waar Ruurlo niet verder komt dan tot aardig veldspel en hier en daar een aanval, is BSC Unisson vandaag dodelijk. De 2-0 laat dan ook niet lang op zich wachten. Een bijzonder boogballetje van Michel valt buiten bereik van de doelman tegen de paal, waarna Leshley er als de welbekende kippen bij is om de tweede van de ochtend tegen de touwen te jagen.

Michel weet van de prins geen kwaad na het onderbreken van een aanval

Wissel

Dan helaas een gedwongen wisselbeurt, als Bas gekweld wordt door een onwillig spiertje in zijn bovenbeen. Tom Wennink komt hem vervangen.

De Boekelose trein dendert voorwaarts, en halverwege de eerste helft is het verdediger Ton die Jochem langs de lijn lanceert. Jochem loopt zijn man eruit en geeft de bal hard en laag voor richting spits Niek, maar omdat de terugsprintende verdediger van Ruurlo de bal al in zijn eigen doel glijdt, hoeft Niek er niet meer aan te komen en alleen maar te juichen voor de 3-0.

Niek speelt een prima wedstrijd en dwingt de 3-0 af

Geel

Inmiddels lopen de frustraties bij de gasten op en is het de ingevallen Tom die het een paar keer te verduren krijgt. Als Tom hem weer eens te snel af is, is het nota bene de aanvoerder van de Ruurlonaren die op hem doorloopt. Scheidsrechter Duivelaar ontgaat het niet en de kleur geel is wederom present, ditmaal als kleur van de kaart die de aanvoerder ontvangt – hij mag 10 minuten gaan zitten, in een overigens verder sportieve wedstrijd.

Ton maakt een einde aan de illusies van een Ruurlose aanval

De schade voor de gasten wordt nog groter als voor rust ook de 4-0 nog valt. De naar de linkerkant uitgeweken Leshley legt de bal panklaar op het hoofd van Michel, die ditmaal koppend scoort. Overigens claimt Maarten Wolffer dit doelpunt – hij bevond zich aan de andere kant van de zijlijn ten tijde van Leshleys voorzet en wees hem naar eigen zeggen op de plek waar de voorzet moest komen.

Rust

Een overtuigende eerste helft, maar nog geen ruimte voor zelfvoldaanheid. We hebben immers allemaal gezien hoe afgelopen weekend AZ een 4-0 voorsprong verspeelde tegen Sparta, en dit scenario willen de Boekeloers vandaag koste wat het kost buiten de spreekwoordelijke deur houden. In de rust mogen de jarigen hun entree maken; Maarten komt erin voor Johan en Nick voor Jochem.

De tweede helft is minder attractief. Ruurlo lijkt zich neer te leggen bij het lot en wil de schade beperken, en de thuisploeg wordt slordiger en gelooft het ook wel.

Jeffrey speelt wederom een sterke wedstrijd en domineert de rechterflank

Jarigen doen duit in het zakje

Toch krijgen de jarigen de handen nog een keer op elkaar. Het is Nick die oog heeft voor de diepgaande Maarten en met zijn fluwelen linker de bal panklaar legt. De balbehandeling van Maarten is zo mogelijk nog fraaier; hij neemt de bal aan met rechts en rondt vervolgens bijna in één beweging af in de verre hoek voor de 5-0. De parallel met Frank de Boer en Dennis Bergkamp tegen Argentinië in 1998 is gauw gemaakt, de enige te beantwoorden vraag luidt: was dit doelpunt wellicht mooier?

Doordat de regie te laat is met het klaarzetten van de cameraopstelling voor de wedstrijd, zullen we het vermoedelijk nooit weten en blijft dit doelpunt beperkt tot de aanwezigen op deze herfstige oktoberochtend in Boekelo.

De regie is te laat met het klaarzetten van de camera’s

De 6-0 vormt de kers op de taart van deze demonstratie. Ditmaal is het Leshley die de bal geeft aan de diepgaande Nick, die de bal heerlijk aanneemt en strak laag voorgeeft op Michel, die de bal binnen kan lopen en daarmee zijn hattrick de boeken in schiet.

In de slotfase valt de onvermoeibare Jochem nog even in

Kandidatuur voor toppositie?

Wederom een erg sterke prestatie vandaag, waarmee we toch voorzichtig mogen constateren dat de kandidatuur voor de toppositie veiliggesteld is. Durft men het k-woord in de mond te nemen de komende weken? Of gooit het c-virus nog roet in het eten? Boze tongen beweren dat overheid en KNVB er alles aan gelegen is om het succes van de Boekeloers te dwarsbomen en hun flow te breken. Dinsdagavond zullen we merken of dat inderdaad het geval is, of dat de roodblauwe trein de komende weken door mag denderen.

Gelegenheidsdoelman Mike houdt de nul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *