BSC Unisson 3 deelt mokerslag uit aan koploper EMOS 3 (5-1)

Na de complete offday vorige week zondag tegen AJC ’96 2, waarin roemloos met 5-0 verloren werd, kon het geschonden blazoen een week later alweer opgepoetst worden. Een uitgelezen mogelijkheid, want koploper EMOS 3 kwam op bezoek in Boekelo. Een pikant duel op voorhand, niet alleen vanwege de positie van de Enschedeeers op de ranglijst, maar ook vanwege een EMOS-verleden bij beide Boekelose Toms (Wennink en De Haas). Daarnaast kennen diverse spelers van beide teams elkaar, dus er was beide selecties alles aan gelegen om de drie punten te bemachtigen vandaag.

Machtsvacuüm

In tegenstelling tot vorige week is doelman Mike Jansen weer van de partij. Een aantal mensen blijkt hier zo blij mee dat Jansen direct wordt benoemd tot aanvoerder. Het geeft een pijnlijk inkijkje in het totale machtsvacuüm dat is ontstaan sinds het vertrek van speler/coach/aanvoerder Van Raalte.

Opstelling

Het technisch hart laat het team vandaag starten in de volgende opstelling:

Mike Jansen;
Arjan Meijeringh, Tom Wennink, Maarten Wolffer, Henk Nijhuis;
Sjoerd van der Peet, Nick Telman, Ron Schukkert;
Leshley Kuipers, Mark ter Mors, Arjan Stokkers.

Op de bank nemen plaats: Johan NIjhuis, Patrick Barels, Robert Hoogeveen en Thijs ter Mors. De geblesseerde Bas Hassink neemt de vlag ter hand, Edwin Duivelaar is aanwezig voor de broodnodige coaching aan de zijlijn.

De wedstrijd staat onder leiding van Maickel Ansink.

Fouten meedogenloos afgestraft

Hoewel beide teams aan elkaar gewaagd lijken, verschuift het overwicht geleidelijk aan naar de gastheren. Dit resulteert in eerste instantie nog niet tot grote kansen, maar wel in doelpunten. Eerst is het een bal die tussen de verdediging en doelman van Emos invalt, die door de scherpe Mark ter Mors opgepikt wordt en gepromoveerd tot doelpunt: 1-0.

Niet veel later is het Ron Schukkert die een fout in de defensie afstraft, de doelman omspeelt en de 2-0 op het scorebord zet.

Over de eerste helft kunnen we verder kort zijn: redelijk voetbal, weinig kansen en een 2-0 stand waarmee beide teams aan de thee gaan.

Wissels in de rust

In de rust wordt er gewisseld: Patrick Barels, Thijs ter Mors en Robert Hoogeveen komen in het veld voor Tom Wennink, Mark ter Mors en Arjan Stokkers.

De grote vraag is natuurlijk: houden de roodblauwen stand na rust?

EMOS terug in de wedstrijd

Al gauw wordt duidelijk dat dit inderdaad een interessante vraag is, want er wordt erg slap begonnen na rust, met een houding van ‘het komt vanzelf wel goed’. Dit merkt EMOS ook, de gasten geven wat gas en het spelbeeld kantelt.

Het duurt dan ook niet lang voordat de 2-1 op het scorebord staat, als er een voorzet van de zijkant wordt binnengewerkt door een van de voorwaartsen van EMOS.

Invalbeurt Barels

Hierbij moet wel worden aangetekend dat Patrick Barels zich aan de malaise onttrekt, vanaf de eerste minuut van zijn invalbeurt weet de tevens ingevallen spits Timo Kingma van EMOS dat hij een taaie tweede helft krijgt, want Barels zit er kort op en deelt een aantal ‘veegjes’ uit, volgens de bank van BSC Unisson.

Het is duidelijk dat de veelvuldig tot Man of the Match benoemde Barels vandaag ook weer volledig voor deze eretitel gaat.

Nieuw elan

Behalve Barels voelt ook Edwin Duivelaar aan dat er wat moet gebeuren, hij intensiveert de coaching vanaf de zijlijn en bemoeit zich nadrukkelijker met het spel. Daarnaast brengt hij Johan Nijhuis in, Henk Nijhuis verlaat het veld.

Deze handelingen sorteren effect, het elan lijkt terug te komen bij BSC Unisson en er zijn weer wat aanvallen waar te nemen. Met name in de tegenstoot zijn de gastheren gevaarlijk. In een van deze aanvallen is het Leshley Kuipers die op rechts gelanceerd wordt, hij geeft de bal laag voor aan Thijs ter Mors die het buitenkansje dankbaar afrondt en er 3-1 van maakt.

Even later een vergelijkbare situatie, wederom Kuipers die doorbreekt aan de rechterkant, ditmaal voorgeeft op Robert Hoogeveen, maar het been van EMOS-verdediger Cristian Greve zit er net tussen en die maakt er op (on)gelukkige wijze, maar wel heel mooi, 4-1 van.

Laatste stuiptrekkingen

Dan lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Er wordt nog gescoord door Timo Kingma aan de kant van EMOS, maar zijn goal wordt afgekeurd door de scheidsrechter op basis van het vlagsignaal van Bas Hassink.

Ook wordt er daarna nog een grote mogelijkheid tot een doelpunt ontnomen door Maarten Wolffer, vandaag spelend als centrale verdediger, die met een goede sliding op het laatste moment de bal weet weg te spelen voor een van de aanvallers van EMOS.

Het blijken de laatste stuiptrekkingen van de koploper, want vlak voor tijd is het Nick Telman die met een mooi boogballetje vanaf links nog wat extra zout in de wonden strooit: 5-1.

Dan maakt scheidsrechter Ansink een einde aan een sportieve pot voetbal, waarin de Boekeloers een mokerslag uitdelen aan de gasten uit Enschede en helemaal terug lijken in de strijd om de bovenste plaatsen.

Volgende week wordt er aangetreden tegen FC Suryoye-Mediterraneo en kunnen er wederom goede zaken gedaan worden in de strijd om het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *