BSC Unisson 3 boekt zwaarbevochte zege op Rood-Zwart 5

Hoe krijg je een wedstrijd waar je ook een boek over zou kunnen schrijven, beschreven in één verslag? Houd rekening met een langere leestijd dan gebruikelijk.

De aanloop naar het duel was niet vlekkeloos. Waar de selectie op papier uit 22 man bestaat, konden er deze zondag met pijn en moeite 13 man op de been worden gebracht, en door een lastminute afzegging van Thijs ter Mors zelfs maar 12. De bestemming: Sportpark de Scheetheuvel van Rood-Zwart 5 in Delden, nummer 2 op de ranglijst en in de heenwedstrijd met 0-1 te sterk geweest. Het doel: sinds 4 december 2016 eindelijk weer eens winnen.

In de warming-up bleek dat Rood-Zwart niet de moeite had genomen om andere shirts aan te trekken, waardoor het contrast tussen enerzijds roodzwart en anderzijds roodblauw minimaal was. Bovendien was er door overmatig gebruik van rubberkorrels sprake van een kunstgrasveld met polletjes, een prestatie op zich. Al met al genoeg reden om de zondagochtend om 09:00 heerlijk klagend te kunnen aanvangen.

Opstelling

Vandaag moest het gebeuren met de volgende manschappen in de ‘Achilles-tactiek’: een 4-2-3-1 formatie.

Dennis Homeijer;
Arjan Meijeringh, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Raymon Leusink;
Tom de Haas, Maarten Wolffer;
Niek Dekker, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Robbert Hoogeveen.

De vlag werd ter hand genomen door Ronald van Raalte. Voor de morele support waren Michel van Gelder en Patrick Barels, naar verluidt weer met een volledig 3-gangen ontbijt in de jas, aanwezig.

Goed voetbal

De slechte omstandigheden hadden geen invloed op de start van de Boekeloers. Integendeel, bij vlagen werd er goed onder de druk van Rood-Zwart uitgevoetbald. Met een aantal knappe combinaties werd de voorhoede een paar keer in stelling gebracht en was er vanaf de kant een gelijkopgaande openingsfase te zien.

Toch was het Rood-Zwart dat de score opende. Na een kwartier werd een man-meersituatie goed uitgespeeld en konden de Deldenaren de 1-0 laten aantekenen.

Doelpuntenfestijn

Maar al gauw werd de score gelijkgetrokken. Tom de Haas, inmiddels gezegend met een patent op ‘verwoestende afstandschoten’ besloot om vanaf 25 meter uit te halen en tot ieders verbazing wist de keeper er geen raad mee en kwam de 1-1 op het bord.

Niet veel later een vrije trap voor BSC Unisson, wederom op een meter of 25. Het was Tom die vol vertrouwen achter de bal ging staan, maar dit keer eindigde zijn schot op de lat. De bal kwam echter terug het veld in en het was de attente Niek Dekker die de bal in het doel kopte en de 1-2 liet aantekenen.

Het feest was compleet toen een aanval ‘uit het boekje’ via het middenveld en spits Robbert Hoogeveen uiteindelijk bij linksbuiten Ron Schukkert terechtkwam, die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal hoog binnenschoot: 1-3. Een luxe situatie die het derde al lange tijd niet meer had meegemaakt.

Aansluitingstreffer

Toch kwam Rood-Zwart terug in de wedstrijd. BSC Unisson liep te ver achteruit en uit een aanval van de Deldenaren kon de bal binnengeschoten worden. Doordat deze binnen de zestienmeter van richting werd veranderd was keeper Homeijer kansloos. Met een 2-3 ruststand gingen beide teams aan de thee.

Grensrechter Van Raalte

Ronald van Raalte vond dat het team goed stond en besloot om zichzelf niet in te brengen als wissel. Ook in de tweede helft nam hij de vlag ter hand. Een rol die hij vooral volgens hemzelf maar toch ook volgens anderen, onder wie de scheidsrechter van dienst, met verve vervulde. Ook Johan Nijhuis kon zich goed vinden in de positie van Van Raalte buiten in plaats van binnen de krijtlijnen. Naar verluidt is Ronald na de wedstrijd zelfs onderscheiden als ‘grens of the match’

Scherpte

Ron Schukkert nam in de rust nog even het woord om zijn manschappen te wijzen op een intussen bekende valkuil van het derde: de duivelse 5 minuten na rust waarin niet zelden een tegentreffer wordt geïncasseerd. Een treffer die in dit geval de 3-3 zou betekenen en Rood-Zwart weer terug in de wedstrijd zou laten komen. Scherp en tot op het bot gemotiveerd ving het derde de tweede helft aan.

Duivelse 10 minuten

De woorden van Schukkert misten hun uitwerking niet, want de eerste 5 minuten na rust kwamen de Boekeloers zonder kleerscheuren door. Maar na 10 minuten was het helaas wel raak en was de voorsprong teniet gedaan. De wedstrijd kon opnieuw beginnen.

Veerkracht

En zo geschiedde. De rug werd gerecht en de equipe van Van Raalte zat niet bij de pakken neer. Integendeel. De wedstrijd was een kwartier onderweg toen Sjoerd van der Peet aanlegde voor een corner aan de linkerkant van het veld. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Tom, die de bal inkopte en daarmee zorgde voor de 3-4.

De sterk spelende spits Robbert Hoogeveen deed daarna ook een duit in het zakje. Uit een counter kwam hij 1 tegen 1 te staan met de doelman, en zo’n situatie is aan Robbert wel besteed: 3-5.

Hectische fase

Direct daarna komt Rood-Zwart toch weer terug in de wedstrijd. De 4-5 valt als keeper Homeijer langs de bal maait bij een terugspeelbal en een van de aanvallers dankbaar profiteert.

Tot dat moment werd de wedstrijd gekenmerkt door mooie aanvallen en sportiviteit, maar helaas sloeg dit compleet om in de tweede helft. Was het de spanning, het warme weer of een combinatie? Feit was dat de sfeer grimmiger werd en irritaties zich ophoopten.

Het begon met een rasechte schwalbe van een van de Deldense aanvallers, door de scheidsrechter beloond met een strafschop. Niek Dekker maakte de scheidsrechter op geheel eigen wijze duidelijk dat hij het er niet mee eens was en kon inrukken met een rode kaart. Het was echter Homeijer die zijn fout van een paar minuten eerder goedmaakte door de bal uit het doel te ranselen.

Daarop volgde een incident met de grensrechter van Rood-Zwart, die een overduidelijke ingooi van BSC Unisson toekende aan zijn eigen ploeg, en de aanvoerder van de Deldenaren die de bal al dan niet per ongeluk in het gezicht van Ron Schukkert liet belanden en de sfeer was tot een dieptepunt gedaald.

Tussen de bedrijven door werd er nog wel gevoetbald, en wederom was het Hoogeveen die in een counter koel bleef en kon scoren: 4-6.

Lang kon er niet van deze ruime voorsprong genoten worden, want binnen de kortste keren was het weer 5-6. In de nasleep van dit doelpunt ging het wederom mis en er ontstonden onvriendelijke momenten toen Rood-Zwart de bal snel uit het doel wilde halen. Bij het tumult in het doel van de Boekeloers waren ongeveer beide volledige teams betrokken, maar de scheidsrechter wees Arjan Meijeringh en een speler van Rood-Zwart aan als aanstichters, en bestrafte hen beiden met een gele kaart.

Een gele kaart is er vervolgens ook voor Johan Nijhuis, die een aanval over de linkerflank van de Deldenaren onderbreekt met een harde overtreding.

Voorsprong behouden

Daarna lijken de gemoederen bedaard en wordt er weer wat meer gevoetbald. In de rolverdeling dat Rood-Zwart voetbalt en BSC Unisson met een 2-manmindersituatie tegenhoudt en ballen naar voren schiet.

Uit een van deze ‘peren naar voren’ ontstaat zelfs nog de 5-7 als ‘speedy’ Ron gelanceerd wordt, vrij kan oprukken naar het vijandelijke doel en scoort.

De slijtageslag eist zijn tol, onder anderen bij Enoch Visser die een blessurebehandeling aan de knie nodig heeft. Technisch manager annex verzorger en kniespecialist Patrick Barels loopt met de waterzak het veld in en blijkt naast een ontbijt zelfs een spuit in zijn jas te hebben. Opvallend snel is Enoch weer op de been en kan het spel hervatten.

De laatste minuten van de wedstrijden kenmerken zich door tijdrekken, ballen zo ver mogelijk wegtrappen en redden wat er te redden valt. Helaas is de 6-7 onvermijdelijk, waardoor er nog een aantal zenuwslopende minuten volgen, maar dan blaast de scheidsrechter voor het eindsignaal en zijn er eindelijk weer eens drie punten binnen! En wel met een onwaarschijnlijke 6-7 uitslag. Voor wie het niet gelooft, hier de harde feiten:

In de lift?

Door deze zege stijgt het derde een plek op de ranglijst, van de negende naar de achtste positie. Volgende week wordt er aangetreden tegen de directe concurrent om de zevende plaats, Bon Boys. Zit het derde nu in de lift en wordt er in de slotfase van het seizoen nog een eindsprint getrokken?  En wat gebeurt er op de transfermarkt, alwaar Patrick Barels zich al een tijd aan het roeren is en er nu zelfs geruchten opduiken over een voorcontract dat is getekend door Timon Ferrée? Blijf de ontwikkelingen rondom dit team volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *