BSC Unisson 3 bindt ook Buurse 3 aan de zegekar: 2-4

Kohn en Kerver in koor: “het wordt een mooi seizoen”

Na de keurige overwinning van vorige week, kan BSC Unisson 3 vandaag goede zaken doen in de poule van het bekertoernooi. De reis gaat vandaag naar Sportpark De Trefkoel in Buurse, alweer het derde elftal van de lokale trots de Boekeloers opwacht.

Hoewel het seizoen net van start is gegaan, stroomt de ziekenboeg bij de roodblauwen gestaag vol. Maarten Wolffer (knie) en Tom de Haas (schouder) meldden zich al af voor vandaag, en Sjoerd van der Peet (knie én schouder) meldt zich ook niet helemaal okselfris en begint als wissel. Overigens is Bas Hassink wel weer hersteld van een knieblessure. De andere wissel is Enoch Visser, de basiself bestaat verder uit:

Aanvoerder Johan Nijhuis speelt vandaag zonder stem. Naar verluidt heeft hij dusdanig gepassioneerd meegezonden met de band van speler/coach Duivelaar & co, dat zijn stem het begeven heeft.

BSC Unisson heerst

Het spelbeeld laat aan duidelijkheid weinig te wensen over, het zijn de Boekeloers die de lakens uitdelen op de kunstgrasmat van Buurse. Er worden eerst een aantal kansen verspeeld, maar dan is het na een corner toch raak. Arjan Meijering neemt de hoekschop vanaf links, de bal belandt bij de tweede paal waar Toine Kohn de bal teruglegt op Michel Kerver, die de bal het laatste zetje geeft voor de 0-1.

Meijering geeft signaal af

Voorafgaand aan het duel was het de vraag hoe Meijering zou reageren op de toegenomen concurrentie, maar nog in de eerste helft geeft hij wederom een sterk signaal af aan het technisch hart. Aan de linkerkant net buiten de zestienmeter neemt hij de bal aan, legt deze voor zijn rechter en haalt vernietigend uit in de korte hoek: 0-2.

Timmerman meldt zich in ziekenboeg

Helaas nog een blessuregeval in de eerste helft. De wederom sterk spelende Michel Timmerman verstapt zich en moet zich aan de kant melden met een hamstringblessure. Sjoerd van der Peet betreedt het veld en gaat op het middenveld spelen, Tom Wennink zakt een linie en komt centraal achterin.

Buurse bijt van zich af

De frustraties bij de gastheren beginnen toe te nemen en met name de enkels van middenvelder Kerver moeten het een aantal keren ontgelden. Bij de scheidsrechter vinden de Boekeloers weinig gehoor, de beste man ziet in de meeste duels geen overtreding, maar is er in geval van commentaar op de leiding als de kippen bij om een vrije trap uit te delen.

Aansluiting wordt gevonden

Na rust een aantal tegenaanvallen van Buurse, en uit de tweede is het raak. Een lange bal op de linksbuiten kan niet meer tijdig achterhaald worden door Drosten en Heeks, en met een puntertje langs doelman Van Mill wordt de 1-2 op het scorebord gezet.

Buurse dringt aan maar eenzelfde patroon als vorige week ontvouwt zich. Net als de gelijkmaker in de lucht hangt, wordt de bevrijdende treffer gemaakt. Het is wederom Meijering die zijn specialiteit de ‘komeetcorner’ (volgens Toine) lanceert; een bal die snel stijgt maar nog sneller daalt, en panklaar op het hoofd van Toine Kohn valt: 1-3 en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Met 1-3 en zonder verdere blessures en kaarten gaan beide teams aan de thee. In de rust wordt gewisseld: Enoch Visser komt er in voor Bas Hassink.

Alternatief vervoer Wolffer

Wolffer en De Haas drinken een kop koffie in de rust, gelukkig heeft Buurse een traplift geïnstalleerd zodat eerstgenoemde ook in de kantine kan komen.

 

 

Buurse maakt 2-3

De verdediging met no-nonsense verdediger Enoch Visser, slot op de deur Tom Wennink, en de razende backs Jeffrey Drosten en Jochem Heeks houdt goed stand, maar toch weten de aanvallers van Buurse nog één keer aan de aandacht te ontsnappen. De bal kan achter de verdediging gelegd worden en wederom wordt in de 1-op-1 geen fout gemaakt en staat het weer 2-3.

Verwoestende vrije trap Visser

Hoogtepunt in de tweede helft is een vrije trap van Enoch Visser. In de warming up bleek al dat Visser de ballen vandaag lekker raakt, dus de verdediger ging logischerwijs achter de bal staan toen de mogelijkheid zich voordeed. Helaas ging zijn poging rakelings naast.

Wedstrijd sleept zich naar het eindsignaal

Beide teams lijken conditioneel aan het eind van hun latijn en de wedstrijd sleept zich voort. Een goede kans voor Leshley Kuypers doet zich nog voor, maar de rechteraanvaller weet vanaf 5 meter niet te scoren. Tot teleurstelling van Duivelaar, die vanaf de kant filosofisch toevoegt: “Als die bal erin gaat dan maak je de wedstrijd af”.

Even later steelt Kuypers nog wel de show met een heerlijke panna in de zestienmeter van Buurse, maar helaas zonder rendement want het rollertje dat volgt is geen probleem voor de doelman.

Buurse aast op 2-4

In de laatste fase van de wedstrijd lijkt het er op dat Buurse harder aast op de 2-4 dan BSC Unisson. Eerst is het Michel Kerver die de bal vanaf de achterlijn teruglegt op de verdediging van Buurse, waarna de bal er bijna ingelopen wordt. Uit de corner die daarop volgt kopt een verdediger van Buurse op de eigen lat

Toch is het een Boekeloer die aan alle onzekerheid een einde maakt. Op goed aangeven van Sjoerd van der Peet weet goaltjesdief Kohn de 2-4 aan te laten tekenen, waarmee de wedstrijd definitief in het slot wordt gegooid.

Pikant duel tegen UDI volgende week

Als we de balans opmaken na twee duels zien we dat het derde een fraaie 100% score heeft behaald. Volgende week zal tegen UDI uitgemaakt worden wie als poulewinnaar doorgaat. Extra pikant is het feit dat zowel doelman Van Mill als verdediger Visser een verleden hebben bij UDI. Komt dat dus allen zien op 15 september om 09.30 aan de Geessinkweg te Enschede!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *