BREAKING: BSC UNISSON 3 ONTSLAAT RONALD VAN RAALTE

Einde aan dramatische periode bij BSC Unisson 3.

BSC Unisson 3 heeft Ronald van Raalte per direct op non-actief gezet. Dit melden BSCU3 Media en TC Tubantia zondagochtend. De 50-jarige speler/coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke resultaten en de slechte werkrelatie met spelers en staf. Van Raalte zou na de  training op het kantoor van technisch directeur Patrick Barels en algemeen directeur Rob Stokkers zijn geweest, waar hem het slechte nieuws werd gebracht. Assistent-trainers Johan Nijhuis en Maarten Wolffer volgen Van Raalte op en nemen de honneurs tot het einde van het seizoen waar.

Roerige jaren

Het ontslag van Van Raalte volgt op een aantal roerige jaren, waarin de positie van de oefenmeester niet alleen bij een deel van de fans, maar ook intern zwaar onder druk stond.

Het bestuur voerde het afgelopen weekend verschillende gesprekken met mensen binnen de club. De gehele zaterdag was het bestuur met de directie in overleg om te spreken over de conclusies van die bevindingen. Die uitkomst was voor de bestuurders reden om in te grijpen.

Bestuur sprak onlangs vertrouwen nog uit

Technisch manager Patrick Barels zei vorige week tot twee keer toe voor de camera dat BSC Unisson 3 het seizoen met Van Raalte zou gaan afmaken. Ook de directie liet eerder weten dat de spelers het vertrouwen in Van Raalte hadden uitgesproken. Die boodschap kreeg het bestuur ook te horen, twee weken geleden na het eerste crisisberaad. ,,Wij hebben geen reden om aan de woorden van de trainer en de directie te twijfelen’’, zei voorzitter Stokkers vorige week.

In gelukkiger tijden met voorzitter Stokkers.

Tactisch falen

Ondanks het uitspreken van die steun bleef het in de afgelopen twee weken rommelen bij BSC Unisson 3. Zo liet de meerderheid van de spelers verschillende keren horen dat ze niet verder met Van Raalte wilden. Dat leidde tot vele praatsessies. Van Raalte, zo luidde de kritiek, werd tactisch falen verweten. Spelers noemden hem een ‘gedateerde trainer’ die alleen naar zichzelf luisterde. Ook zijn botte manier van communiceren viel slecht. Op het laatst kon hij met vrijwel niemand meer binnen de club door een deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *